Wij laten ons wijnen rijpen

Mijn vrouw en ik zijn helemaal gek van het drinken van wijn. Naast dat wijn drinken zeer gezellig kan zijn, is wijn drinken in principe ook gewoon heel gezond. Mijn vrouw en ik hebben in al die jaren tijd dan ook een behoorlijke collectie aan wijnen ingekocht, gewoon omdat dit een hobby voor ons is. Uiteindelijk hebben we na wat speurwerk op het internet toch ondervonden dat zodra je grote partijen wijn in huis hebt, deze wel op de juiste manieren moet opslaan. Dit doen we tegenwoordig, want wij hebben onze kelder geheel ontruimd, en deze ingericht volgens de regels van een wijnkelder.

Casier a vin

Casier a vin is de Franse vertaling van het Nederlandse woord ‘wijnrek’. Een andere Franse benaming voor een wijnrek is ‘etagere a vin‘. Voor ons is het heel belangrijk om onze wijnen in wijnrekken op te slaan, aangezien wij onze wijnen vaak (jarenlang) willen laten rijpen. Door de wijnen in wijnrekken op te slaan, blijft de kurk die op de fles zit altijd mooi vochtig, waardoor de kurk niet kan krimpen. Doordat de kurk dus niet kan krimpen, zal er op deze manier niet lucht bij de wijnen komen. Dit gaat weer ten goede van de smaak en rijping van de wijn.

Comments are closed.