Wat kunnen triggerpoints veroorzaken?

Dat triggerpoints een hoop in het lichaam kunnen veroorzaken moge duidelijk zijn. Veel problemen die in het lichaam voorkomen door triggerpoints zijn dan ook al gauw duidelijk, maar wanneer we verder in het lichaam gaan kijken en dan met name naar de maag en de darmen dan blijken triggerpoints toch vaak een stuk minder vanzelfsprekend.

Vaak wanneer iemand veel last van misselijkheid en/of maagklachten heeft dan wordt er meestal aan van alles gedacht maar blijft de oorzaak onduidelijk. In sommige gevallen wordt er zelfs gedacht aan een ontstoken blindedarm terwijl het daadwerkelijke probleem zelfs triggerpoints zou kunnen zijn.

Bij misselijkheid of maagklachten denken we niet meteen aan triggerpoints doordat deze meestal niet opgemerkt worden maar er toch kunnen zitten en ze staan erom bekend dat ze veel pijn kunnen doen en problemen kunnen veroorzaken.

Vaak zijn de symptomen misselijkheid, braken en natuurlijk pijn in de maagstreek. Triggerpoints kunnen overal voorkomen en ook zeer veel pijn doen waardoor een verkeerde diagnose kan worden gesteld.

Huisarts raadplegen

Heb je last van een regelmatige misselijkheid of maagklachten, dan is het altijd raadzaam om contact op te nemen met de huisarts en een afspraak te maken. Bij twijfel zal deze je doorsturen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Triggerpoints behandelen kan ook zelf gedaan worden.

Comments are closed.