Wat kun je doen met een sloopauto?

Een sloopauto is een auto die niet meer goed functioneert waardoor je genoodzaakt bent om deze te laten slopen. Dit kan een auto zijn die door slijtage of door bepaalde schade niet meer goed functioneert. Sommige auto’s kun je niet meer verkopen omdat deze te veel schade hebben. Vaak zijn dit auto’s die total loss zijn verklaard. In zo’n geval zul je eveneens genoodzaakt zijn om de auto te laten slopen. Overigens zijn het vooral verzekeraars die een sloopauto verkopen als deze total loss is. Een verzekeraar is meestal ‘eigenaar’ van een auto geworden na een ongeval. Tenminste, wanneer de verzekerde all-risk verzekerd is.

Auto naar een sloperij brengen
De meeste mensen die een sloopauto in Rotterdam hebben kiezen er voor om hun sloopauto naar een sloperij te brengen. Een autosloperij is gespecialiseerd in het demonteren van auto’s. Wanneer je je auto naar een autosloperij brengt zal de sloperij de auto opkopen. Je zult in de meeste gevallen enkele honderden euro’s voor je sloopauto krijgen. Het bedrag kan hoger uitvallen, maar dat zal per autosloperij verschillen. Alles is afhankelijk van de staat van de auto. Hoe nieuwer de auto, hoe hoger de vergoeding zal zijn.

Zodra de auto niet meer op jouw naam staat zul je een vrijwaringsbewijs ontvangen van de autosloperij. Met dit document kun je de verzekering van je auto stopzetten. Ook hoef je geen wegebelasting meer te betalen. Dit wordt automatisch stop gezet, omdat het systeem van de RDW is gekoppeld met die van de belastingdienst.

Comments are closed.