Wat je moet weten over het leggen van laminaat

Laminaat leggen is gewoongoed geworden in Nederland. Vooral de laatste jaren is het erg toegenomen. Laminaat heeft tapijt en vloerbedekking min of meer uit de huiskamers verdrongen. Laminaat ziet er meestal uit als hout, maar je kunt het ook (laten) leggen in de vorm van een tegelvloer.

Laminaat is te koop bij bijvoorbeeld de Praxis, Ikea, of Gamma. Ook kan je naar laminaat speciaalzaken gaan. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan Quick Step of Berry Floor. Wel is het zo dat speciaalzaken wat duurder zijn dat Gamma of Praxis, maar als je voor kwaliteit wilt gaan is dit noodzakelijk.

Wat is laminaat
Laminaat is een vloer dat bestaat is uit zogenaamde vezels. Ook is het zo dat de stabilisatie van laminaat erg laag is aangebracht. Dit zorgt er ook meteen voor dat de laminaat niet kromtrek. Ook kiezen mensen voor laminaat omdat je dit snel schoon krijgt, je krijgt niet snel vlekken of krassen te zien. Het onderhouden en het zelf leggen van laminaat kan ook worden gedaan zonder problemen. Uiteraard is enige kluservaring wel handig wanneer je laminaat wilt gaan leggen.

Het zelf leggen van laminaat is geen lastige taak, wel kan het zijn dat de eerste keer een beetje moeilijk zal verlopen. Wanneer er zich geen obstakels bevinden, kan laminaat makkelijk worden gelegd. Wanneer er toch wel wat obstakels zijn, kan het lastiger worden. Dit komt doordat je dan moet zagen etc. Denk bij obstakels aan verwarmingen, deurposten, drempels etc.

Wanneer je laminaat gaat leggen, heb je natuurlijk wel gereedschap nodig. Hieronder zijn de gereedschappen opgesomd die je nodig het:

–          Hamer

–          Zaag

–          Slagijzer

–          Slagblokje

–          Vloerhaak

–          Aftekenmateriaal

–          Laminaat

–          Plinten

–          Afstandsblokjes

 

Comments are closed.