Wat is de werkwijze van een sloperij Utrecht?

De werkwijze van een doorsnee sloperij Utrecht is vrij eenvoudig. Als jij een schadeauto hebt of een sloopauto dan willen ze natuurlijk eerst weten om welke auto het gaat. Ze willen weten hoeveel ze voor een sloopauto moeten geven die jij ze wilt aanbieden. Daarbij speelt het merk en het type een grote rol. Ook is het goed om te weten in welke staat jouw sloopauto verkeerd. Als je een auto hebt die in redelijke staat verkeerd, dan kun je voor auto slopen nog best wat geld voor krijgen. Dit mag zeker niet worden onderschat.

Wel moet je weten dat niet alle sloperijen alle soorten auto’s slopen. Er zijn in Nederland diverse autosloperijen die alleen een bepaald merk of type auto sloopt. Dit heeft te maken met de onderdelen die na de sloop overblijven. Men wil dan het liefst dat een bepaald soort onderdelen overblijft na het demonteren en dat deze onderdelen kunnen worden opgeslagen in het magazijn.

Als je contact hebt gemaakt met een sloperij dan zal men naar dit soort dingen vragen. Op basis van deze informatie kan men een indicatie geven van de prijs die men voor jouw auto wil geven. Vervolgens kunnen ze jouw auto komen ophalen. Laat je auto in ieder geval altijd ophalen en ga niet zelf met je sloopauto op pad. Een sloopauto is namelijk levensgevaarlijk op de weg. Dit natuurlijk omdat de sloopauto in normale omstandigheden afgekeurd zou zijn en daardoor mankementen heeft die soms zelfs levensbedreigend kunnen zijn. Onderschat dit feit niet.

Comments are closed.