Wat doet een autosloperij?

Een autosloperij sloopt, zoals je mag verwachten, auto’s. Tegenwoordig noemt men slopen meestal demontage. Autosloperij worden tegelijkertijd vaak ook betiteld als demontagebedrijven. Ze demonteren niet alleen auto’s. Er zijn ook sloperijen te vinden waar je als particulier of als bedrijf terecht kunt met motors, brommers, vrachtwagen of bussen. Dit zijn meestal de specialistische bedrijven en deze zijn in de minderheid als je het afzet tegen het aantal autosloperijen. Een autosloperij stript een auto, zodat de bruikbare onderdelen kunnen worden gerecycled. Een groot deel van de auto kan men gebruiken, zodat een potentiële sloopauto altijd nog wel wat geld waard is. Dat is ook het voordeel als consument. Je kunt er altijd nog een geldbedrag aan overhouden als je met je auto naar autodemontage Van der Ven gaat.

Een schade auto verkopen aan de sloperij

Als je auto relatief weinig schade heeft, maar je wilt toch van deze sloopauto af, dan is het een optie om deze aan een autohandelaar te verkopen. Als een auto weinig schade heeft, maar niet door de keuring komt, dan kun je er vaak nog wel wat voor ontvangen. Maar alles hangt zoals aangegeven af van de huidige staat van het voertuig.

 

Nieuwe auto

Als je een aanrijding hebt gehad en een deel van je nieuwe auto ernstig is beschadigd en de reparatiekosten te hoog zijn, dan kun je vaak nog een behoorlijke vergoeding ontvangen. Immers, de andere kant van de auto is niet of nauwelijks beschadigd. Deze onderdelen zijn goed bruikbaar en dan hoef je je auto ook niet naar de autosloop te brengen.

Comments are closed.