Wat doet een autosloperij?

De autosloperij is een belangrijke plaats voor een auto wanneer je deze niet meer goed kunt gebruiken. Op de autosloperij wordt de auto vakkundig uit elkaar gehaald en je bent ook in een keer van jouw sloopauto af. Je krijgt zeer waarschijnlijk ook nog eens een vergoeding voor de auto die niet meer goed te bereiden is. Die vergoeding kan enkele honderden euro’s bedragen, maar bij speciale auto’s kan het ook wel eens in de duizenden euro’s lopen.

Milieuvriendelijke demontage conform ARN door Autosloperij

De werkzaamheden van een autosloperij bestaan maar voor een deel uit het slopen van auto’s. Ze zorgen er voor dat alle vloeistoffen uit de auto verwijderd worden en ook alle onderdelen demonteren zij op een veilige manier. Eigenlijk is een autosloperij niet alleen maar de laatste rustplaats voor auto’s, want het is ook een handelsplek voor de onderdelen die uit de sloopauto’s gehaald worden.

De sloperij leeft als het ware van de onderdelen die zij uit auto’s slopen, want zij bieden deze daarna opnieuw te koop aan. Er komen veel mensen naar de sloperijen toe die op zoek zijn naar bepaalde onderdelen voor een auto. Ook onderdelen die niet meer gemaakt worden kun je nog wel eens terugvinden op de sloperij.

Als de sloopauto helemaal gestript is dan blijft er in feite alleen nog maar een stukje schroot over. Dankzij een grote pers kunnen de autosloperijen jouw auto helemaal fijn persen tot een klein brokje schroot. Ook voor dit schroot kun je nog wat geld vangen bij een schroothandelaar.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230

Comments are closed.