Wanneer u jouw automobiel te prijzig vind, of u bent toe aan een nieuw model is de vervangingswaarde auto of inruilwaarde auto hoogst belangrijk.

Deze vervangingswaarde of inruilwaarde zijn namelijk belangrijk zodat u begrijpt wat je boven die verkoop aan een wagen overhoudt. Veel mensen beseffen niet wanneer men nu over de dagwaarde auto dan wel over de inruilwaarde auto spreekt.

Dat bedrag wat u ogenblikkelijk krijgt op welk moment u de wagen verkoopt noemen we de vervangingswaarde. De inruilwaarde is doch een ander verhaaltje en komt vaak veel ondoorzichtiger tot stand. Deze inruilwaarde kan immers bij andere autogarages variëren vanwege gebrek bij geboeidheid en die marges die worden gehanteerd.

Deze inruilwaarde auto is in veelal gevallen plotseling veel veel hoger dan de vervangingswaarde. Dit komt omdat de vervangingswaarde überhaupt het minimum is. Vertrouw zeker nimmer acuut het 1e perspectief van de autogarage. Zoek liever iemand in jouw kennissenkring die u prima vertrouwd. Een alternatief is om verscheidene autogarages langs te gaan om zo de bedragen met elkaar te toetsen.

Wegens deze extra controle heeft u niet alleen kans om een hogere koopprijs te ontvangen voor uw wagen. De kans is tevens groot dat u met een beter gevoel een overeenkomst sluit.

Het uitrekenen van de vervangingswaarde

Er zijn gevariëerde manieren om een dagwaarde automobiel te berekenen. Op de verschillende websites op het internet kunt een correcte indicatie ontvangen van de waarde van uw voertuig.

Deze internetsites kunnen op grond van vooraf ingevulde gegevens wat betreft het model van de wagen, de opties en de kilometerstand een correcte beoordeling begaan.

Op verscheidene websites met occasions op internet is het ook mogelijk om een inschatting te maken van de waarde van uw auto. Dit kunt u makkelijk doen door te uitzien naar een vergelijkbaar model.

Dat juiste gevoel na dat de auto verhandeld is

Het financiële stuk is onder de lijn nochtans niet het enige wat essentieel is bij de verkoop van de auto. Indien u het besef heeft dat de wagen voor een passende prijs van de hand is gegaan is dit ook een begeerte waard.En als de verkoop afgerond is, kunt u zelf weer gaan kijken.

Comments are closed.