Wanneer je auto naar de sloperij?

Een autosloperij houdt zich voornamelijk bezig met het slopen van auto’s. Er zijn auto’s die er zo slecht aan toe zijn, dat ze niet op de openbare weg mogen rijden. Het is niet financieel niet interessant om deze auto’s te repareren. Een autosloperij zal de onderdelen die bruikbaar zijn uit deze auto’s halen. De rest van deze auto zal gesloopt en samengeperst worden en verwerkt worden tot oud ijzer.

Wanneer je je auto nog onderdelen heeft die bruikbaar zijn, kunnen ze je een kleine vergoeding geven. Uit de taxatie moet blijken of je auto nog wat geld waard is. In sommige gevallen zul je zelfs een bedrag moeten betalen aan de sloperij om je auto te brengen. Dit is meestal het geval wanneer er geen bruikbare onderdelen uit je auto gehaald kan worden. Daarnaast speelt het merk van de auto ook mee bij hoeveel je krijgt voor je auto kunt krijgen. Hoe meer ijzer je auto bevat, des te meer geld je krijgt voor je sloopauto.

Onderdelen kopen bij de sloperij
Het is ook mogelijk om onderdelen te kopen bij de autodemontage. De onderdelen zijn afkomstig van de auto’s die gebracht zijn. Sommige sloperijen laten de sloopauto’s staan zodat klanten de mogelijkheid hebben om onderdelen er uit te halen. Wanneer je zelf de onderdeel er uit haalt, is het goedkoper dan wanneer een medewerker van de sloperij dat doet. Het nadeel is dat niet iedereen technisch is en het wel door een medewerker moet laten doen. Het kopen van een onderdeel bij een sloperij is vanzelfsprekend vele malen goedkoper dan wanneer je deze nieuw koopt.

Comments are closed.