Waar op letten bij het kopen van een tweedehands auto?

Als je een tweedehands auto gaat kopen wil je natuurlijk voorkomen dat je een kat in de zak koopt. Wanneer je wel een auto koopt die tegenvalt en je kunt op één of andere manier geen contact meer krijgen met de vorige eigenaar ben je verder van huis en vaak ben je dan genoodzaakt om je auto noodgedwongen naar een autosloperij te brengen om je auto te laten slopen. Zeker wanneer het een rampzalig geval blijkt te zijn. Natuurlijk wil je het liefst voorkomen dat je je auto naar de autosloperij moet brengen. Daarom kun je het best maar zo goed als mogelijk voorbereid zijn als je een tweedehands auto koopt.

Wanneer je een auto koopt, wil je wel dat je een goede koop doet. In een huishouden is een auto namelijk een van de grotere kostenposten. Een auto is ook niet zo maar een aankoop die je doet. Je wilt wel de juiste aankoop doen en daarom moet je op bepaalde zaken letten. Kijk bij de koop niet alleen naar de buitenkant. De binnenkant is minstens zo belangrijk. Aan de buitenkant kan een auto er verraderlijk goed uitzien.

Zo kun je naar de bekleding kijken. Ook de pedalen zijn een belangrijk punt om te controleren. Het is eveneens belangrijk dat er onder de vloermatten van de auto geen vocht zit. Wanneer dit wel het geval is, is er mogelijk sprake van lekkage of zelfs roest zoals vaak voorkomt bij achteras Renault Kangoo. Eventuele elektrische functies moet je ook goed testen. Zorg ook altijd dat je een proefrit kunt maken met de auto en neem een deskundig persoon mee.

Comments are closed.