Waar let je op bij het kopen van een vaatwasser?

Van alle huishoudelijke apparaten zijn er een paar die we vandaag de dag echt niet kunnen missen. Ze besparen ons kostbare tijd en energie. Een daarvan is de vaatwasser. We kunnen tegenwoordig geen huishouden voorstellen zonder een vaatwasser. Bij het zoeken naar een vaatwasser wil je er zeker van zijn dat hij gegarandeerd een paar jaar meegaat zonder problemen. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij een aantal punten.

Waar moet je vooral op letten bij het aanschaffen van een vaatwasser?

Uiterlijke kenmerken:
Het is logisch dat je naar een vaatwasser zoekt die je mooi vind of bij je keuken past.
Misschien heb je wel een voorkeur naar een bepaald merk of type. Daarnaast kijk je ook of je op zoek bent naar een vrijstaande of een inbouw vaatwasser.

Water- en energieverbruik:
Bij een vaatwasser wordt de energieklasse (A t/m G) altijd vermeld. Let hier zeker op, want dit kan een hoop schelen in jouw energierekening. Ook de was- en droogresultaat wordt in dezelfde letterklasse vermeld. Onthoud; hoe hoger de temperatuur, hoe meer energie er verbruikt wordt.

Programma’s en extra functies:
Net zoals met alles heeft iedereen zijn eigen wensen en behoeften. Als jij een vaatwasser wilt die ook een kort programma heeft voor bijvoorbeeld enkel de bovenste gedeelte of beschikt over een ecoprogramma of een startuitstel, dien je hier rekening mee te houden bij het zoeken naar een vaatwasser.

Comments are closed.