Vochtproblemen en klussen: slim of niet?

Heb je een plafond in je woon- of slaapkamer die wel een likje verf kan gebruiken, maar heb je problemen met vocht in je huis? Dat kan erg vervelend zijn bij het witten van een plafond, want door vochtproblemen kan het resultaat tegenvallen.

Je kunt bij ernstige vochtproblemen het probleem beter eerst aanpakken alvorens je gaat beginnen met het witten van je plafond. Ook als je laminaat gaat leggen op een vochtige vloer kun je er maar beter eerst voor zorgen dat je van het vochtprobleem verlost wordt, alvorens je gaat klussen.

Door het plafond te witten verhul je vaak alleen het probleem, maar een oplossing is het niet. Vaak kunnen de schimmelplekken die zijn ontstaan door de vochtproblemen weer terugkomen. Je zult eerst de kern van het probleem moeten aanpakken. Als je niet goed weet waar het probleem vandaan komt, kun je er beter iemand naar later kijken die hier verstand van heeft.

Als je een vakman naar het probleem laat kijken, kan het zijn dat er diverse opties mogelijk zijn. Soms is het noodzakelijk om bepaalde veranderingen aan te brengen. In een ruimte zonder ventilatie kan het nodig zijn om een ventilatierooster aan te brengen. Soms zijn er ingrijpende verbouwingen nodig.

Luchten van een ruimte

Waarschijnlijk zullen diverse mensen je ook hebben verteld dat je moet gaan luchten als je vochtproblemen hebt. Nou is luchten op zich niet eens zo slecht, maar luchten is iets anders dan ventileren. Ventileren heeft veel meer nut als je te maken hebt met vochtproblemen.

Luchten kun je echter ook overdrijven. De ramen van een slaapkamer lucht je, maar een huiskamer ga je niet constant luchten. Zeker niet als het koud weer is. Een half uur per dag een slaapkamer luchten is lang genoeg. Het scheelt zeker ook veel stookkosten, want op een winterdag gaat de koude al snel door heel je huis.

Vraag op onze website vrijblijvend een offerte aan om een idee te krijgen over de kostprijs van vochtbestrijding.

Comments are closed.