Vervuilende auto’s in Nederland

In Nederland rijden nog vele vervuilende auto’s rond. We hebben het hierbij om oudere dieselauto’s. Inmiddels worden deze auto’s vanaf 2015 ook uit bepaalde binnensteden geweerd. Op deze manier zorgen gemeente er voor dat het centrum is leefbaarder wordt. De vele roet die oude dieselauto’s veroorzaken is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor de gezondheid van winkelend publiek, maar bovenal voor de inwoners.

In een stad als Utrecht mogen vanaf 2015 geen vervuilende auto’s meer rijden. De gemeente Utrecht stelt dat dieselauto’s ouder dan 2006 vervuilend zijn. Dit geldt voor personenauto’s, maar ook bestelauto’s. GroenLinks wilde dat ook benzineauto’s voor 2006 werden geweerd uit het centrum, maar de gemeenteraad van Utrecht stemde hier niet mee in.

In navolging van Utrecht voeren ook de Zuid-Hollandse gemeenten Den Haag en Rotterdam een sloopregeling in voor vervuilende auto’s. Verwacht als je een vervuilende auto wilt inleveren niet dat je er veel geld voor krijgt. De restwaarde van de auto staat namelijk gelijk aan de slooppremie Den Haag. In Utrecht wil men een milieuzone creëren voor personenauto’s. Mogelijk dat andere steden dit idee ook in praktijk zullen brengen, maar voorlopig is de gemeente Utrecht de enige gemeente die dit daadwerkelijk invoer.

Je oude dieselauto zelf verkopen
Heb je zelf een vervuilende dieselauto en wil je deze verkopen? Wellicht dat je deze kwijt kunt op een online advertentiesite. Mocht je de auto niet kwijt kunnen raken, dan kun je de auto verkopen aan een autodemontage bedrijf. De meeste autosloperijen willen je auto maar al te graag overnemen. Je kunt op het internet eenvoudig diverse autosloperijen vinden en deze met elkaar vergelijken.

Comments are closed.