Verbeter je loopprestaties met deze 4 voedingsmiddelen

Wellicht weet je al wel het één en ander over het verband tussen voeding en hardlopen. Zo is het niet verstandig om meteen na een maaltijd te gaan lopen. Misschien heb je ook al ervaren dat sommige voedingsmiddelen meer energie leveren dan andere. Voeding is enorm belangrijk en de juiste voedingsmiddelen zullen je loopprestaties positief beïnvloeden.

1. Noten
Noten zoals amandelen en pecan hebben 3 voordelen voor lopers. Ze bevatten gezonde omega vetzuren die ontstekingen tegen gaan. Met als gevolg minder pijn tijdens het lopen. Ze bevatten ook de nodige proteïnen die zorgen voor een beter spierherstel. Ook tijdens het lopen kan je noten eten. Ze bevatten veel vezels die langzaam verteren en daardoor zorgen voor een constant bloedsuiker niveau.

2. Quinoa
Misschien heb je al gehoord van deze graansoort. Quinoa bevat een grote hoeveelheid proteïnen. Bovendien bevat de plant ook de juiste koolhydraten die zorgen voor de energie van de loper. En de proteïne helpt het herstel van de spieren na inspanning.

3. Koffie
Heel wat sportdranken en repen bevatten caffeïne. Dat kan voor een energie boost zorgen tijdens een inspanning. Studies hebben uitgewezen dat caffeïne voor een inspanning ervoor kan zorgen dat die inspanning minder zwaar lijkt. Het geeft het gevoel dat er minder inspanningen nodig zijn om tot een resultaat te komen. Maar je moet wel opletten met caffeïne want het kan voor maagproblemen zorgen bij sommige sporters.

4. Zalm
We zijn weer aanbeland bij de omega 3 vetzuren. Zalm bevat veel van deze vetzuren. Deze helpen ontstekingen te voorkomen en hebben een positief effect op longen en hart. Studies hebben aangetoond dat het eten van zalm astma symptomen vermindert. Je kan natuurlijk ook altijd kiezen voor een voedingssupplement rijk aan omega 3 vetzuren.

Experimenteer met verschillende voedingsmiddelen om het effect te kennen op je looptrainingen en wedstrijden. Als hardloper weet je dat je lichaam veel energie nodig heeft. Gebruik de besproken voedingsmiddelen optimaal om je hardloopinspanningen te verbeteren.

Voor al uw hardloop benodigdheden, kijk op www.hardloopartikelen.nl.

Comments are closed.