Veranderingen die een 3D printer met zich meebrengt

Met een 3D printer kan je werkelijk alles namaken. Op dit moment is de markt van 3D printers maar liefst 6 miljard waard en schat men  dat deze binnen 5 jaar maar liefst  20 miljard waard is. In Nederland is deze markt 45 Miljoen euro waard. Een 3D printer wordt nog altijd niet massaal geproduceerd zoals een hot foil printer, DOD printer die nog altijd zeer populair zijn.   Voor deze printers is een kabel printer ook belangrijk  dat je in het bezit bent een kabel met goede kwaliteit.

Toch gaat volgens experts  een 3D printer veln voordelen met zich meebrengen voor de industrie in Nederland.   De grote populariteit van deze 3D printer komt niet voort omdat  men nu overal  producten kan maken en dat je kan besparen op materialen maar komt voor door dat men eigenlijk geen beperkingen meer heeft.

Er zijn grote veranderen bezig op dit moment in de 3 printer printer, namelijk:

  1. De ontwerpfase,   bij het gebruik van een 3D printer moet je eigenlijk beginnen aan het einde, je moet weten hoe het eruit moet zien, welke functies moet het hebben enzovoort.
  2. Men gaat sneller van ontwerp naar productie.
  3. De productiefase:  doordat het nog zo duur is om deze te maken en zeker om gewoon een proef print te doen, raad men gebruikers hiervan om op zoek te gaan naar bedrijven om samen te werken.

Een 3D printer word op dit moment zeer veel gebruikt maakt van 3D printers omdat deze grote voordelen met zich mee kan  brengen.  Elke gram die men het vliegtuig lichter kan maken  zorgt voor minder kerosine verbruik wat voordelig is want dit wordt natuurlijk duurder en duurder in de toekomst, ook kan het voor meer vrachtcapaciteit zorgen.  Een 3D bevestinginsblokje in een vliegtuig kan men nu 80% procent lichter maken dus stel je maar voor hoeveel lichter men een vliegtuig effectief kan maken  indien men verder in de ontwikkeling zit.

 

Comments are closed.