Sneller dan snel

Internet kan ons niet snel genoeg gaan. Weet je nog de tijd van de ouderwetse telefoonverbindingen. Wat was het toen langzaam. En je kon nog niet eens gebeld worden als je zat te internetten. Whatsapp bestond toen niet eens. Hoe hebben we ooit zonder gekund?
Tegenwoordig komt internet met de snelheid van het licht naar onze huizen en/of werkplekken toe. Het is wel belangrijk dat het gebruikte modem en de kabels in huis up-to-date zijn. Je wilt toch niet dat het internet hierdoor ernstig vertraagd wordt. Er zijn bedrijven, die je hierin goed kunnen adviseren.

Gespecialiseerde bedrijven kunnen zorgen dat het internet in bedrijven en thuis optimaal presteert. Hiervoor gebruiken zij technieken zoals glasvezel fusielassen en prefab glasvezelbekabeling. Deze technieken zijn zo specialistisch dat je niet zelf aan het klussen kunt slaan. Dat is zonde van het geld en de moeite.

Vooral bij bedrijven is een goede bekabelingsinfrastructuur van het grootste belang. Alle werkplekken moeten bereikt kunnen worden. Het is ook belangrijk dat de bekabeling niet alleen de huidige protocollen ondersteunen maar ook de toekomstige. Je weet dat de ontwikkelingen snel gaan. Dus houdt daar rekening mee. De bestaande kabeltypes zoals UTP, FTP en STP komen voor in verschillende kwaliteiten oftewel categoriën, cat. 5, cat. 6 en cat. 7. Bespaar hier niet op en kies de hoogste categorie.

Thuis is het vooral van belang dat het WIFI overal komt. Met onze mobiele telefoons willen we geen bericht missen. Zeker voor de Facebook-verslaafden onder ons is het moeilijk om even geen bereik te hebben.

Als je een filmpje wil bekijken via bijvoorbeeld de Pathe-app kun je het beste vaste bekabeling gebruiken en geen WIFI. De ontvangst valt via WIFI best wel tegen. Met een vaste verbinding is het zelfs mogelijk om de film in HD kwaliteit te bekijken.

Comments are closed.