Schrikdraad voor honden en katten, de oplossing tegen dieren in je tuin?

Honden die regelmatig je tuin een bezoekje brengen of katten die hun behoefte in de zandbak doen, je wordt er niet blij van. Helaas gebeurt het regelmatig en is het lastig om hier wat aan te doen. Bij katten wil nat spuiten met koud water nog weleens helpen maar toch keren ze vaak terug en dat wil je voorkomen. De oplossing is schrikdraad voor honden en katten. Dit schrikdraad heeft een relatief laag voltage (dood gaan ze er echt niet aan en gewond raken ze er ook niet van) maar geeft wel een schok waardoor de kat of de hond flink schrikt. De kat of hond zal het voortaan wel laten je tuin in te komen omdat ze bang zijn voor weer zo’n schok.

De schok is niet zo hard en daar voelt de kat of hond dan ook relatief weinig van. Het is echter  vooral het onverwachtse van de schok wat een schrikreactie teweegbrengt.

Het schrikdraad kun je het beste rond je tuin doen op hoogte van de poten van de kat of hond. Als een kat steeds over de schutting klimt is het ook een optie om het schrikdraad boven langs de schutting te spannen.

Hebt u regelmatig een kat in de tuin die z’n behoefte doet in de zandbak? Dan is schrikdraad om de zandbak misschien niet zo’n goed idee omdat uw kind zich er ook aan kan bezeren. In die gevallen is een afdekklep over de zandbak beter.

Probeer altijd voor u schrikdraad om uw tuin zet eerst eens een emmer water over katten heen te gooien. Er is geen kat die daar van houdt en vaak is het dan ook al genoeg om katten voorlopig uit de tuin te houden.

Comments are closed.