Sauna en infrarood straling

Infrarood straling Wanneer gesproken wordt in de spa of thuis gebruik van een full body toepassing van warmte , dus men denkt vooral van sauna , stoombad en infraroodcabine .

Vandaag , een reeks van holistische behandelingen worden aangeboden die aanvankelijk vooral verschillen in termen van kamertemperatuur , de luchtvochtigheid , de aanbevolen tijd en de verhouding van de warmte-inbreng door convectie (lucht ) en infrarode straling . Dienovereenkomstig , de belasting van het cardiovasculaire systeem moeten worden beoordeeld in elk geval heel anders.

Kan lichaamsbehandelingen , zei tegen twee verschillende uitgangspunten of doelen vereenvoudigd hebben :

Aan de ene kant de stimulus van eeninfrarood sauna goed voor uw gezondheid toepassing Kneipp ’s gevoel ( Finse sauna , biosauna , infraroodcabine gebruikelijk ) en aan de andere kant, de Durchwärmungsanwendungen ( lage temperatuur infraroodcabines , Waon therapie ) . Het verschil ligt in de aard van thermoregulatie respons induceren in het lichaam , respectievelijk .

stimulus toepassingen

Sauna behandelingen ( klassieke sauna , bio-sauna , een infraroodcabine en een stoombad gebruikelijke ) vinden plaats meestal bij kamertemperatuur tussen 50 en 90 ° C , die altijd boven de thermische neutrale zone . De warmte-inbreng plaatsvindt , afhankelijk van het ontwerp en het concept van 50 tot 70 % van de verwarmde lucht en 30 tot 50 % van infrarode straling .

Het doel van de sauna & Co  en infrarood sauna niet het verwarmen van het lichaam ( kern en schil ) , maar de afgifte van meer of minder sterke prikkels op het vegetatieve zenuwstelsel en de huid . Een belangrijk aspect is de overgang tussen koud en warm. Deze stimuli aangebracht op de huid reflexzones , waardoor het stimuleren van effecten op de inwendige organen zijn mogelijk ( Kneipp- principe ) .

In navolging van dit basisconcept hele lichaam warmte toepassingen komt bijna geen warmte op een gemeenschappelijke toepassing in de carrosserie , is een zitbad niet gegeven infrarood sauna.

Comments are closed.