Pelletkachel biedt uitkomst tegen hoge energiekosten

De gasprijzen zijn de laatste jaren flink gestegen, en dit zal ook in 2012 en de komende jaren het geval zijn. De overstap naar een pelletkachel is daarom steeds aantrekkelijker. Consumenten die verwarmen met een pelletkachel besparen al jaren op de stookkosten, dit omdat de prijzen van pellets al jaren niet zijn gestegen en zeer constant zijn.

Ook de komende jaren zal dit het geval zijn waardoor het verschil in prijs met gas en olie alleen maar zal toenemen.

Door de grote overschotten van afvalhout is er nog een grote goei mogelijk in de pelletindustrie. Het aantal gebruikers van een pelletkachel groeit langzaam is er voor gekozen om speciale bossen aan te planten om voor voldoende pellets in de toekomst te kunnen zorgen.  Niet alleen zijn pellets goedkoper dan fossiele brandstoffen, ze zijn ook nog eens beter voor het milieu.

Momenteel wordt nog lang niet al het afvalhout hergebruikt, er zijn jaarlijks nog grote overschotten. Omdat gebruikers langzaam groeien, worden er nu toch al speciale bossen aangeplant om voor voldoende pellets in de toekomst te kunnen zorgen.

Pelletkachels gebruikers weten vaak wel dat het verbruiken en het uitputten van de langzaam ontstane fossiele brandstoffen een rampzalig gebeuren is. Buiten het feit dat pellets goedkoper zijn, is het ook veel beter voor het milieu.

Wat kunt u nou daadwerkelijk besparen als u en pelletkachel gaat kopen? De verschillen in besparing hebben vooral te maken met de grootte van het huis en hoe het huis goed het huis geïsoleerd is. Als er sprake is van een bijzonder goed geïsoleerd huis dan zal de besparing uitkomen rond de 20%. Dit levert toch al gauw een voordeel op van enkele honderden euro’s per jaar. Als het huis redelijk geïsoleerd is dan kun je rond de 30 á 40% besparen en is het huis matig geïsoleerd dan is de besparing al snel 50% en meer.
De regel die voor iedereen geldt luidt: Hoe groter uw gasrekening des te meer u bespaart.

Als je een bijzonder goed geïsoleerd huis hebt dan zal je besparing wel meevallen. Dan ligt het eerder rond de 20%. Toch nog goed voor een besparing van honderden euro’s per jaar. (Tel daarbij de voordelen van de pelletkachel bij op en de keuze is vrij makkelijk). Heb je een redelijke isolatie dan kan je zo rond de 30-40% besparen en is je huis matig geïsoleerd dan haal je de 50% en meer. Hoe groter je verbruik aan gas per jaar hoe meer je bespaart met de pelletkachel.

Een groot voordeel van pellets is dat de prijzen van de houtpellets al jaren constant zijn, en ook niet zo zullen toenemen als van gas en olie. Kiest u voor een pelletkachel, dan kiest u voor milieuvriendelijk verwarmen, besparing op uw energiekosten en, niet geheel onbelangrijk, voor een sfeervolle warmte.

Comments are closed.