Ons eerste koophuis

Na maanden en maanden van rondkijken wa het dan zo ver. Dit was ons droomhuis. Eindelijk hadden we het gevonden! Het stond in de goede wijk, veel voorzieningen zoals een basisschool en supermarkten in de buurt. Het huis had een mooie tuin, veel ruimte en 3 slaapkamers. De badkamer had een douche en een bad. Precies zoals we wilden. Alleen het dak was niet meer in goede staat, maar daar konden we wel een dakdekker voor regelen daarnaast kon het ons hopelijk helpen om wat van de vraagprijs af te krijgen. Deze lag wel iets buiten ons budget. Maar hopelijk was daar nog iets mee te doen, gezien het huis al 5 jaar te koop stond. We gingen dus in onderhandeling.

Een paar weken later, na vele telefoontjes kregen we dan eindelijk het verlossende nieuws. Ze waren akkoord gegaan met ons bod en dat was maar goed ook, want meer dan dit hadden we niet kunnen bieden en dan was het huis aan onze neus voorbij gegaan. Na alle papierwerk geregeld te hebben was het dan eindelijk zo ver. We hadden ons eerste huis gekocht!

De eerste stap was om ook daadwerkelijk offertes bij verschillende dakdekkers aan te vragen en daar de dakdekker uit te kiezen die er voor ons het beste uit zou komen. Dit kon al relatief snel en terwijl dat door het bedrijf gedaan werd zijn we zelf vast binnen begonnen met schilderen en de vloeren. Al met al is het nog behoorlijk snel gegaan, en een maand na aankoop konden we onze spullen al verhuizen en woonden we dan ook echt in ons huis. Wat een geweldig gevoel is dat.

Comments are closed.