Nederlands MMA onderonsje

Op het laatste UFC evenement in Phoenix, Arizona vochten twee Nederlanders, te weten Stefan Struve en Alistair Overeem een Mixed Martial Arts gevecht uit.

Struve zou in dit verhaal een perfecte invaller voor Rocky Balboa kunnen zijn. Met zijn achterliggend verhaal kan zo een nieuwe Rocky film worden gemaakt. Hij is acht jaar jonger dan Overeem en heeft wat onder de leden gehad de laatste tijd. Het bleek namelijk dat de boomlange Nederlander last had van hartproblemen en zelfs, zonder dat hij het wist, al geruime tijd vocht met 40 procent minder zuurstof. Tijdens zijn herstel verloor Struve ook nog eens zijn vader aan kanker.

De 8 jaar oudere tegenstander van Stefan Struve, Alistair Overeem, heeft ook de latste tijd ook wat tegenslagen gehad. De voormalige K-1 én MMA wereldkampioen had dit wel aan zichzelf te danken. Zoals bekend was Overeem gepakt op een negatieve dopingcontrole in 2012. Na deze periode verloor hij 3 van zijn 4 wedstrijden.

Inmiddels is de Titanenstrijd gevoerd en heeft Alistair Overeem op een technisch knock-out gewonnen. Overeem heeft in de wedstrijd laten zien dat er nog rekening met hem gehouden moet worden door de gehele eerste ronde te domineren. Al na vier minuten was de partij over door het ingrijpen van de scheidsrechter.

Ben jij ook benieuwd naar MMA? In Nederland komen steeds meer MMA scholen maar ook bij kickbokssportscholen kun je tegenwoordig MMA trainingen doen. Voor kleding kun je terecht in een vechtsportwinkel of bij een online webshop. Hier kun je kiezen uit tal van MMA handschoenen en MMA broekjes.

Comments are closed.