Milieu: duurzame energiebronnen

Duurzame energie is een verantwoorde manier om veranderingen in het klimaat tegen te gaan en een manier die voorkomt dat energie in de toekomst ‘op’ zal raken. Maar wat verstaan we eigenlijk allemaal onder duurzame energie? En welke soorten en toepassingen behoren daar eigenlijk onder? In dit artikel laat ik u kennis maken met enkele duurzame energiebronnen en om niet te vergeten de grootste voordelen van de bronnen!

Duurzame energie?

De naam duurzame energie heeft dit fenomeen te danken aan hun voordelen, zonlicht (zonnepanelen) of windkracht (windmolens), kunnen niet op raken. Dat houdt in dat deze bronnen eindeloos tot ver in de toekomst gebruikt kunnen worden, zonder dat er uitputting zal plaatsvinden. De manier van produceren van deze energie bronnen drukken ook veel minder zwaar op het milieu, waardoor er minder broeikasgassen zoals CO2 uitgestoten worden. De bekendste duurzame energiebronnen zijn windkracht, waterkracht en zonlicht.

De voordelen

De voordelen van windkracht zijn groot. Aangezien Nederland aan zee ligt hebben wij vaak een matige tot harde zeewind. Hierdoor vinden we op sommige delen van de kust op een paar kilometer afstand enorme windmolenparken. deze windmolens zetten wind om in energie. Waterkracht energie zien we tegenwoordig veel in de vorm van dammen. Grote dynamo’s produceren hier de energie. Een groot voordeel van waterkracht is dat er ook hier geen sprake is van CO2 uitstoot. Als laatste hebben we zonlicht als energiebron. Zonne-energie zien wij het meeste terug in de vorm van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn tegenwoordig al erg populair onder veel mensen. De voordelen van zonnepanelen zijn dat zij ook geen CO2 uitstoten en dat zij u zelfvoorzienend maken.

Comments are closed.