Mediation inschakelen, de ideale oplossing

Mediation? Vandaag de dag worden er steeds meer rechtszaken in de Nederlandse samenleving gehouden. Maar weinig weten dat een rechtszaak ook vaak voorkomen kan worden. Hoe dan? Hoor ik u nu vragen, het antwoord is makkelijk, namelijk: mediation. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een mediator, ook wel bemiddelaar genoemd, aan te pas komt. U kunt door middel van mediation tot een oplossing voor uw probleem of conflict komen, zonder dat u voor de rechter hoeft komen te staan, dit bespaard veel tijd en geld en is dus een ideale alternatieve oplossing voor uw problemen.

Mediation inschakelen

Mediation inschakelen? Doen zou ik zeggen. Uit eigen ervaring kan ik het samenwerken met een mediator  boven een werkelijke rechtszaak plaatsen. Meer omdat u met een bemiddelaar aan uw zijde een nieuwe kijk op uw zaak krijgt en dit vaak zorgt voor een betere uitkomst van de zaak. Nu even mijzelf als voorbeeld nemend, ik heb namelijk een paar jaar geleden een conflict met mijn werkgever gehad over de veiligheidsomstandigheden op mijn werk. Omdat ik daar kritiek op had, hebben ze mij toen zonder pardon ontslagen. Ik heb toen besloten een bemiddelaar in vertrouwen te nemen en om een lang verhaal kort te maken, ik heb mijn baan weer terug en de werk omstandigheden zijn zo doende aangepast dat het weer veilig is er te werken. En dat alles dankzij mijn mediator.

Meer weten

Meer weten over mediation? Bent u nu benieuwd wat deze mediator voor u kan betekenen? Of kent u iemand met een juridisch probleem, misschien u zelf wel, die daarbij wel wat hulp kan gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op voor een advies gesprek. Raadpleeg één van de linkjes in deze blog of zoek met behulp van het internet op mediator.

Comments are closed.