Mannelijke accessoires

Tegenwoordig kun je als man veel verschillende accessoires kopen bij Businessme.nl. De meeste accessoires zijn geschikt voor verschillende situaties. Natuurlijk heb je ook accessoires die speciaal zijn gemaakt voor een bepaald soort gelegenheid. Accessoires zijn meestal een mooie toevoeging aan een outfit. Voor een echt unieke uitstraling zijn accessoires perfect. Je kunt heel opvallende accessoires dragen, maar je kunt het ook bescheiden houden. Het dragen van accessoires brengt de sterke punten in je persoonlijkheid naar voren. Ben je zelf niet zo druk en bescheiden kun je bijvoorbeeld kiezen voor accessoires die niet zo opvallen. Ben je zelf juist weer graag aanwezig dan zijn knallende accessoires echt iets voor jou.

Wanneer je zoekt naar een veelzijdig accessoire bent kom je in de zakenwereld al snel uit op een stropdas. Hoewel de stropdas tegenwoordig ook steeds vaker op straat gedragen wordt. Omdat de das ook steeds vaker casual gedragen wordt, komen er steeds meer verschillende soorten op de markt. Vroeger had de das eigenlijk maar een breedte, maar nu is dat niet meer zo. Naast het brede formaat zijn er ook de super smalle dassen die erg populair zijn onder jongeren. Naast de normale das en de extra smalle zit nog een formaat, deze kan door iedereen normaal gedragen worden. Wat helemaal in is tegenwoordig, is de gebreide stropdas. Deze das heeft een recht uiteinde en heeft het typische breipatroon. Deze das kan gemaakt zijn van wol, zijde, katoen en andere stoffen.

Een veel gedragen accessoire is de bretel. Bretels bestaan uit twee elastische banden die over de schouders aan de broek worden vastgemaakt. Bretels worden al honderden jaren gebruikt, al zijn ze in de loop van de tijd wel steeds een stukje veranderd. De eerste plaatjes met daarop bretellen stammen al uit de tijd van de revolutie in Frankrijk. Toen werden ze vooral gebruikt om de verschillende groepen aan te geven, ze waren dan ook rijkelijk versierd met bijvoorbeeld familiewapens. Tegenwoordig is het vooral een modeaccessoire. Bretels gaan in de zakelijke wereld ook al wat jaren mee en staan daar bol van de etiquette. Bijvoorbeeld bij ceremoniële kleding worden bretels bijna altijd gedragen. Bretels worden traditioneel afgedekt met een jasje of spencer, maar tegenwoordig zie je steeds meer mensen met bretels als blikvanger lopen. Waar bretels traditioneel bescheiden van kleur zijn, is het tegenwoordig de mode om opvallende kleuren te dragen.

Comments are closed.