Leg de bezoekers van je website in de watten

Je vindt dat je best wel een aardig website hebt voor je bedrijf. Maar vinden jouw klanten dat ook? Ten slotte is het het belangrijkste wat zij vinden. Om zoveel mogelijk conversie op jouw website te laten plaats vinden is het van belang om je bezoekers in de watten te leggen. De bezoekers moeten jouw website aantrekkelijk, gebruikersvriendelijk, handig en onderhoudend vinden. En natuurlijk doe je alles voor de klant.

Om een website gebruikersvriendelijk te laten zijn, is vooraf wel wat onderzoek noodzakelijk. Je moet bijvoorbeeld weten hoe handig je bezoekers zijn met computers en met het internet. Welke browser gebruiken ze? Van welk geslacht zijn ze? En hoe oud zijn ze? Dat zijn zomaar wat onderwerpen die je zou willen weten van je gebruikers. Daarna kun je aan de hand van een interactie ontwerp de website ontwikkelen.

Een interactie ontwerp is een schematische weergave van de website. Voor dit ontwerp wordt nagedacht over de meest logische routes die een bezoeker zou moeten afleggen op jouw website. Een klant of prospect komt bijvoorbeeld op jouw website om informatie te zoeken over het een en ander en moet deze binnen twee muisklikken kunnen vinden. Verder is het belangrijk dat je de bezoeker verleidt om te doen wat jij wilt. Zij moeten natuurlijk jouw product gaan kopen of je dienst afnemen. Dit doe je met geschikte “Call to Actions” op de juiste plaatsen.

Voor de rest moet je je bezoeker iets te bieden hebben wat zij handig vinden, een tool bijvoorbeeld. Webdesign Zoetermeer kan een webapplicatie voor je bouwen waar je klanten wat aan hebben. Zo hebben zij een aanbestedingsapplicatie gebouwd voor Qflow. Maar zo kun je nog veel meer applicaties verzinnen.

Bovendien moet je website er aantrekkelijk uitzien voor jouw doelgroep. Kleine meisjes houden bijvoorbeeld van veel roze en sierlijke letters maar je kunt je voorstellen dat de zakelijke markt daar niet zo op zit te wachten.

Comments are closed.