Klantenmagneet

Je hoort wel eens van die verhalen van mensen die door een goede investering miljonair zijn geworden. De meeste bedrijven kennen hun ups-and-downs, maar je moet vertrouwen hebben in aandelen. Het is een hele kunst het beleggen, maar als je het goed doet, kun je er ook heel rijk van worden.

Het is een hele andere manier van zakendoen, maar als je geen passie hebt om te beleggen, kun je altijd nog een eigen bedrijf opstarten. Dan kunnen andere mensen in jouw bedrijf beleggen. Maar dat gebeurt natuurlijk niet als je geen goed idee hebt of je hebt geen klanten. Maar hoe vind je die potentiele klanten zonder dat je al je tijd en energie kwijt bent? Juist, je laat je klanten naar jou zoeken.

Met je product of dienst los je waarschijnlijk een probleem op. Dat is de reden dat mensen je product of dienst kopen. Voor de mensen zelf is het vaak, maar soms ook niet, duidelijk dat ze dat probleem hebben. Vanzelfsprekend zoeken ze dus zelf een oplossing. De oplossing heb jij, maar waar laat je dat nu zien? Op internet! Alle antwoorden staan op internet. Met een toppositie Google zullen veel mensen je website vinden en daarmee ook je oplossing vinden.

Dat klinkt toch ideaal? Je klanten komen gewoon op je af, je hoeft er niks meer voor te doen. Uiteraard krijg je niet zo maar een top drie positie. Het is iets waar je wel nog wat moeite mee hebt. Dat is wel al een stuk minder als je start met linkbuilding uitbesteden. Het kost misschien wat meer geld, maar in ieder geval een stuk minder tijd en moeite. Dat is voor ondernemers ook cruciaal. Zeker als je net begonnen bent. Stop dus met achter mensen aanlopen, start met het ontvangen van de nieuwe klanten!

Comments are closed.