Je biceps trainen met een trainingsschema

Een goede conditie kan helpen om fitnessoefeningen beter uit te voeren wat weer leidt tot grotere biceps. We raden je aan om ook aan cardio te doen als je aan fitness doet. Om een goede conditie op te bouwen is het belangrijk om niet direct te hard van stapel te lopen. Het maken van een trainingsschema gericht op grotere biceps is van belang en zo kun je ook je voortgang in de gaten houden. Als je zelfs nog nooit eerder hebt gesport, of lange tijd niets hebt gedaan, is het de bedoeling dat je niet te overhaast gaat sporten. De kans om een blessure op te lopen is dan namelijk groot. Niet alleen moet je hart eraan wennen dat je je lichamelijk gaat inspannen, ook je pezen, spieren en gewrichten gaan belast worden bij het opbouwen van je conditie.

Conditie opbouwen zonder sport

Wil je liever helemaal niet aan cardio doen, naast het fitnessen en het trainen van de biceps, dan kun je ook conditie opbouwen door in je dagelijkse leven meer te bewegen. Hiervoor heb je geen trainingsschema nodig, maar het kan wel werken. Als je het maar fanatiek genoeg doet. Ga bijvoorbeeld wat vaker op de fiets naar je werk. Als je met het openbaar vervoer reist kun je een halte eerder uitstappen en het laatste stuk lopen. Je kunt wat vaker de trap nemen in plaats van de lift, naar je collega lopen in plaats van mailen, en in je lunchpauze een wandeling maken. Alle kleine beetjes helpen in dit geval en zullen ervoor zorgen dat je conditie vooruit gaat.

Naast cardio wil je ook een goed trainingsschema hebben als je gaat fitnessen. Ok hierbij geldt dat je het best niet als een gek van start kunt gaan, maar het best voor de geleidelijke weg kunt kiezen. Als je al een tijdje bezig bent kun je de oefeningen wel steeds zwaarder maken, want anders krijgen je spieren geen prikkels meer. Door steeds voor zwaardere gewichten te kiezen, kun je je spieren de noodzakelijke prikkels geven. Het is wel belangrijk dat je de juiste oefeningen voor de biceps doet.

Comments are closed.