iPad 3, oftewel ‘De nieuwe iPad’

De iPad, een tablet-pc waarover velen twijfelachtig waren met betrekking tot haar functionaliteit. ‘Is er behoefte aan?’, ‘Heeft het een telefoon of laptopfunctie?’  vroeg menig persoon zich af. Echter, na de introductie in 2010 werd het vrijwel meteen een hype, net zoals de overige producten van Apple. Dit vanwege het praktische gemak dat consumenten in de iPad ontdekten; met name de compact- en draagbaarheid en het grotere touch scherm werkten in het voordeel van haar populariteit. De mogelijkheid voor e-books lezen, films bekijken en videogames spelen werd aantrekkelijker voor de consument. De iPad werd dermate populair dat Apple een 2e generatie uitbracht om daarna zelfs de 3generatie te introduceren als ‘de nieuwe iPad’.   

Deze derde generatie werd geïntroduceerd op 7 maart 2012 met de benaming ‘de nieuwe iPad’.  Met een haarscherpe ‘retina-display’ van 2048×1536 pixels, is aanzienlijke vooruitgang geboekt op de vorige generatie (met een IPS LCD-scherm) . Dit heldere 9,7 inch HD-display zorgt namelijk door een hoge pixeldichtheid voor haarscherpe kwaliteit en betere kijkhoeken. Daarnaast is de snelheid van de processor, nu een Apple A5X, verhoogd naar een dual-core met quad-core grafische chip. Dit zorgt voor meer power en betere grafische prestaties. De snelheid is wel hetzelfde gebleven op 1,0 GHz, maar het werkgeheugen uitgebreid van 512 MB naar 1 GB RAM.                                                                               Ook is de internetverbinding ten aanzien van de tweede generatie verbeterd; de 3e generatie ondersteunt nu verbinding met het snelle 4G netwerk en biedt de mogelijkheid voor Bluetooth 4.0. Wat betreft foto/video is de frontcamera als VGA zijnde onveranderd gebleven, uiteraard weer met ondersteuning voor FaceTime en Photobooth. De kwaliteit aan de achterkant is aanzienlijk verbeterd met een Full HD videorecorder van 1080 pixels. Voor het maken van foto’s heb je een 5 megapixel camera met 5x digitale zoom tot je beschikking.                                                                                                         Qua afmetingen kunnen we je vertellen dat de iPad 3 ietwat is aangekomen in dikte. Waar de 2e generatie 8,8 millimeter was, is de 3e generatie met 9,4 millimeter iets dikker. Qua breedte is er niets veranderd, maar wel weer in gewicht. De iPad 3 is met 652 gram wat zwaarder dan de iPad 2, die 601 gram weegt. De specifieke afmetingen zijn 241.2 x 185.7 x 9.4mm.                                                              Met de introductie van iPad 3 heeft Apple tevens een nieuw besturingssysteem gelanceerd, de iOS 5.1. Hierin zijn verbeteringen doorgevoerd in vergelijking tot de 5.0 versie waaronder je nu, voorlopig nog in het Engels, je sms’jes en e-mails kunt inspreken en versturen.

In de eerste drie dagen zijn er 3 miljoen exemplaren van de nieuwe iPad als warme broodjes verkocht. De prijs van iPad 3 verschilt aan de hand van een aantal factoren. Het is afhankelijk van de totale opslagcapaciteit, waarin je kunt kiezen tussen 32 of 64 GB, en de keuze om wel of niet een 4G verbinding op je iPad te nemen.  Ter voorbeeld: de goedkoopste variant met 16 GB en zonder 4G verbinding kost € 444, terwijl je voor de duurste variant met 64 GB en 4G verbinding € 810 zal kunnen neertellen.

 

Comments are closed.