Ik neem geen Facebook account

Veel mensen zijn er inmiddels al over uit. Ze willen geen Facebook account. Waarom niet? Omdat het voor ze geen toegevoegde waarde biedt. Nu zullen een hoop mensen die wel op Facebook natuurlijk zeggen dat dit onzin is en dat een Facebook account zoveel voordelen met zich mee brengt, maar wie zijn keuze al gemaakt heeft zal niet meer over te halen zijn.

Facebook wordt steeds meer opgedrongen. Wil je meedoen aan een leuke actie om kans te maken op een prijs? Helaas je hebt geen Facebook account en je kan daarom ook niet meedoen. Al je vrienden die wel een Facebook account hebben spreken alles af via Facebook en vergeten steeds dat jij geen account hebt waardoor je dit soort afspraken misloopt. Helaas, dan had je maar een Facebook account moeten nemen. Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden te noemen waar zij die zonder Facebook account zitten al tijden tegen aan lopen. Zelf dit heeft ze er nog van weerhouden een account aan te maken.

Wat is deze aversie tegen Facebook?

In veel gevallen gaat het om het algemeen nut dat men niet kan begrijpen. Het hebben van een Facebook account en er verder niets mee doen heeft geen nut. Zolang je geen zin hebt om dingen met de wereld te delen, op de hoogte te blijven van wat je vrienden allemaal uitspoken en alle andere functies van Facebook heeft het geen zin om een account aan te maken.

Comments are closed.