Het kleine handboek van de zandbak

De zandbakken zijn nog steeds een hit bij kleine kinderen. Wie heeft er vroeger niet in gezeten als zandtaart-bakker of zandtoren-architect? In menige zandbak ontstonden de meest fantastische creaties.

Als ouders een zandbak willen kopen, moeten ze letten op een paar eenvoudige zaken:

Moet het gewoon een zandbak zijn, of wilt u het aanvullen met schommels, een glijbaan en klimtoren? Deze mogelijkheden moeten vóór de aankoop worden overdacht. Nog altijd populair is een zandbak van hout. Die zijn er in de allerlei versies. Rond of vierkant, een constructie met een dak wordt aanbevolen, dat beschermt niet alleen tegen de zon, maar ook tegen regen.

Bij een zandbak van hout is er het risico van verwering. Maar hiertegen zijn passende beschermingsvoorzieningen.

Een weersbestendig dekzeil is handig om zo lang mogelijk plezier te houden van de zandbak. Bovendien kan het zand worden beschermd tegen nachtelijk “dierenbezoek”. Daarnaast bevelen we ook een anti-worteldoek aan, die moet worden gebruikt als bodembedekking en beschermt tegen onkruid.

Als u de zandbak niet gedurende het hele jaar wil laten staan is er een zandschelp beschikbaar als alternatief. Dit biedt een bak om in te graven met een bijpassende deksel. Het is ook mogelijk de tweede schelp als een “badje” te gebruiken. In de winter kan het zand worden verwijderd. De schelp kan vervolgens worden opgeborgen om ruimte te besparen
Op www.wickey.nl vindt men snel en eenvoudig alles wat u nodig hebt.

Voor wie twee rechterhanden heeft is het makkelijk om zelf een zandbak te bouwen. In elke bouwmarkt kunt u de juiste materialen vinden. Ook kunt u er nog ideeën opdoen. Met het juiste gereedschap in de vorm van schepjes, emmers en vormpjes, kan het wroeten beginnen.

Comments are closed.