Het juiste vloerkleed voor in huis

Het vloerkleed is weer helemaal in. Sinds enkele jaren kopen mensen steeds vaker een vloerkleed en deze zie je dan ook in veel Nederlandse huiskamers. Ook op dit moment vinden de vloerkleden gretig aftrek. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het weer snel uit de mode raakt, want de vloerkleden zullen nog wel enkele jaren in de mode blijven. Ook als het om de kleurstelling gaat kun je alle kanten op. Er is zeker geen bepaalde kleur die leidend is als het om trends op vloerkleden vlak gaat.

De vloerkleden worden op allerlei manieren vervaardigd. Er zijn zelfs kleden die volledig met de hand worden gemaakt en zelfs worden gebreid. Hierbij gaat het dus ook maatwerk. Zo breide ontwerpsters Christien Meindertsma een vloerkleed van wol van liefst achttien schapen. Dit heeft vele mensen geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan met een paar goede breinpennen. Die breipennen waren overigens liefst 2 meter lang. Je kunt je voorstellen dat je dan wel even wat werk hebt om tot het juiste vloerkleed te maken.

Waar op letten bij de keuze voor een vloerkleed?

De meeste mensen gaan af op hun smaak als het om vloerkleden gaat. Logisch, maar er zijn wel een aantal zaken die ook van belang zijn bij de keuze voor het juiste vloerkleed. Vraag je zelf af wat het doel is van het vloerkleed. Sommige mensen willen een vloerkleed die past in het interieur, terwijl andere het liefst gaan voor een vloerkleed die een kleuraccent aangeeft.

Comments are closed.