Harde schijf vernietigen

In deze blog vertellen wij u graag meer over harde schijf vernietigen. Harde schijf vernietigen wordt vaak gedaan bij het recyclen van ICT en IT materialen, zoals computers, harde schijven, printers en computer monitoren. Vaak lezen wij dat iemand een computer heeft overgekocht van iemand via marktplaats. Het nadeel hiervan is dat het wel eens voorkomt dat er nog documenten en andere dingen op de harde schijf staan die eigenlijk niet voor andere ogen bestemd zijn. Harde schijf vernietigen wordt daarom ook zeer serieus genomen, juist om te voorkomen dat deze informatie verspreid wordt.

Hoe wordt een harde schijf vernietigd?

Een harde schijf wordt vaak door een grote shredder gehaald, waardoor deze er in zeer kleine stukjes weer uit komt. Ook is er een andere methode met magnetische kracht, waardoor de harde schijf niet meer te maken valt en onleesbaar wordt. Eigenlijk zijn beide manieren bij harde schijf vernietigen effectief. Bij grote hoeveelheden is het best gemakkelijk om ze allemaal tegelijk te versnipperen door ze door de shredder te halen. Op deze manier is deze nooit meer te repareren. Dat is natuurlijk net precies wat u wilt: uw harde schijf laten vernietigen.

Harde schijf vernietigen voor bedrijven

Ook voor bedrijven is het mogelijk om een beveiligde container te bestellen, die vervolgens door een IT Recycling bedrijf wordt opgehaald. Hierin kunt u gevoelige bedrijfsinformatie verzamelen (in de harde schijven, of computers), vervolgens wordt deze informatie vernietigd, zodat het ook nooit meer te lezen of te zien is door buitenstaanders.

Comments are closed.