Groene graszoden

Graszoden in uw tuin plaatsen voor uw eigen gazonnetje is ideaal. Hierbij moet u echter wel rekening houden met het punt dat er wel onderhoud nodig is aan de graszoden. Wie houdt er nou  niet van dat heerlijke groene gras? Op de mensen met hooikoorts na, bijna iedereen.

Onderhoud graszoden

Sommige mensen zien het belang van het onderhoud van de graszoden niet zo goed in. Er hoeft niet heel veel onderhoud te worden gedaan aan graszoden, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat het gebeurd. Bij onderhoud aan de graszoden kunt u denken aan maaien, sproeien en voeden. Al deze elementen hebben zo hun eigen functie voor het gras. Al met al kan hier mee worden gezorgd dat het gras mooi groen blijft en natuurlijk gezond.

Wilt u graszoden kopen? Dan is het belangrijk om eerst goed op de hoogte te zijn van het onderhoud en dergelijke.

Grasziekte
Wanneer u uw eigen gazonnetje in de tuin heeft wilt u natuurlijk dat dit mooi en gezond blijft. Het kan echter voorkomen dat er sprake is van een grasziekte. Want ook gras kan ziek worden. Hierbij kan het gaan om diverse grasziekten en grasplagen. Een aantal bekende voorbeelden hier van zijn regenwormen, onkruiden, paddenstoelen en de bladvlekkenziekte. De minder bekende vormen, maar toch wel veel voorkomend, zijn rouwvliegenlarven, sneeuwschimmel, voetrot, bruine vlekkenroest, rooddraad en kroonroest.

Het is belangrijk om uw gras goed in de gaten te houden. Hoe eerder u een diagnose kunt stellen, hoe eerder en sneller het verholpen kan worden.

Comments are closed.