Google is your friend

Google kan je maken of kan je breken. Je hebt vast al eens gehoord van zoekmachine optimalisatie? Met zoekmachine optimalisatie zorg je dat je website of webshop zo hoog mogelijk aan de linkerkant van Google komt te staan. Want hoe hoger je in Google staat, hoe meer bezoekers je website krijgt. En hoe meer bezoekers, hoe meer klanten.

Voorbeeld hoog in Google

Er is een website die auto’s verhuurd aan stagelopers op Curacao. Voorheen hadden ze geen klanten want niemand wist van hen bestaan af. Totdat ze hoger in Google kwamen te staan. Je kon ze vinden op ‘stagiaires autoverhuur Curacao’ en bijvoorbeeld ‘autoverhuur Curacao studenten’. Zo waren ze vindbaar op ongeveer 10 verschillende zoekwoorden die men kan gebruiken om een auto in Curacao te vinden. Doordat ze nu bovenaan in Google staan zijn de bezoekersaantallen explosief gestegen en ook de aanvragen voor het huren van een auto zijn flink gegroeid. Bovenaan in Google staan heeft grote voordelen voor een bedrijf. Hoe zit dat met jouw bedrijf?

Meer klanten

Een website zonder zoekmachine optimalisatie is als een winkelcentrum zonder toegangswegen. Het is fantastisch dat er een geniale winkel staat met meer dan zes verdiepingen, veel kassa’s, mogelijkheden en betaalbare producten. Maar als niemand het winkelcentrum kan vinden of bereiken dan heb je er helemaal niets aan. Dat geldt ook voor een website of webshop. Je website kan nog zo mooi zijn, zonder bezoekers blijft het leeg.

Comments are closed.