Gezond eruit zien

Wist je dat je uiterlijk een spiegel is voor je gezondheid? Je ziet het bijvoorbeeld heel duidelijk aan iemand zijn haar of huid als hij niet goed eet. Dat glanst dan namelijk niet. Ook onvoldoende slaap, te veel drinken, te weinig bewegen, roken en stress zijn iemand aan te zien.
Iedereen wil er goed uitzien. Dus trek je joggingpak uit de kast en begin alvast met bewegen. Ga op tijd naar bed en stop met al je andere slechte gewoontes.

Goed eten is een ander verhaal. Door intensieve landbouw is ons eten niet meer wat het geweest is. En door tijdgebrek komen we ook niet zo vaak eraan toe om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. We worden dan ook nog verleid door de voedingsindustrie om een snelle maaltijd uit een pakje te bereiden. Lekker snel maar met weinig toegevoegde waarde.

Behalve door de voedingsindustrie worden we ook nog eens verleid door fastfoodketens, de afhaalchinees, de pizzaboer en de patatzaak op de hoek. Lekker en snel. Je kunt goed zien aan de huidige jeugd waar dit toe leidt. Dit wil je toch niet?  Puisten en vetrollen. Volgens de voorspellingen komt deze levenstijl ook de levensverwachting niet ten goede.

Maar dankzij de wetenschap kunnen we het tij nog keren. Op basis van wetenschappelijk onderzoek maken bedrijven zoals Jarrow Formulas en Now Foods allerlei supplementen, die de moderne mens kan gebruiken om gezond te zijn en te blijven.

De effecten van de supplementen zijn zeer positief voor onze gezondheid. Antioxidanten hebben een anti-aging effect vanwege de neutraliserende werking op de vrije radicalen, die wij binnen krijgen. Probiotica heeft een gunstig effect op onze darmflora en dat heeft zijn weerslag op ons immuunsysteem. Je wordt dan minder snel ziek. Glucosamine, chondroitine en MSM zijn supplementen voor oudere mensen om hun gewrichten wat soepeler te houden of te krijgen.

Comments are closed.