Fietscomputers als navigatiesysteem?

Fietscomputers worden steeds geavanceerder. Zo bestaan er modellen met GPS, hartslagmeter, hoogtemeter en meer. En met dat fietscomputers geavanceerder worden wordt het ook steeds moeilijker de juiste fietscomputers te kopen. In dit artikel zal ik het hebben over de voor- en nadelen van het gebruik van een fietscomputer als navigatiesysteem. Er zijn verschillende merken navigatiesystemen voor de fiets. Denk aan merken als Garmin, dat ook navigatiesystemen voor de auto maakt, O-synce en Teasi.

Als ervaringsdeskundige kan ik u vertellen dat, afhankelijk van het merk en model fietscomputer de navigatie via de fietscomputer prima werkt. Op de meeste navigatiesystemen voor de fiets kunt u zelf kaarten van uw favoriete paden door het bos of die geweldige mountainbiketrack zetten. Maar ook voor het fietsen over de weg is het ideaal om je route uit te stippelen door middel van een navigatiesysteem. Na het fietsen van de route kunt u precies zien welke snelheid u op een bepaald punt had, wat u hartslag was en hoeveel calorieën u verbruikt hebt, net als op de ‘ouderwetse’ fietscomputers eigenlijk.

Bent u een wat minder veeleisende fietser dan voldoet een basic fietscomputer in combinatie met de ouderwetse kaart in de rugzak echter ook prima. Hoewel u het om de prijs niet hoeft te laten. Zo zijn er fietscomputers met navigatie die minder kosten dan sommige klassieke fietscomputers. En die gebaseerd zijn op GPS zodat u na het fietsen van de track wel kunt zien welke route u precies gefietst hebt. En als bepaalde paden niet op de kaart staan is zo’n fietscomputer annex navigatiesysteem natuurlijk ideaal om de weg terug te vinden.

Het grote voordeel van deze navigatiesystemen is ook dat u direct op het scherm van het navigatiesysteem kunt zien hoe hard u rijdt, wat uw gemiddelde snelheid is en hoever u al gereden hebt. Ook een navigatiesysteem voor de fiets of een fietscomputer kopen? Ga dan eens naar de website van fietsvakshop. 

Comments are closed.