Facebook privacy aanpassen

De standaard privacy instellingen van Facebook zijn vrij open. Om ervoor te zorgen dat je geen berichten de wereld in brengt waarvan je wilt dat niet iedereen deze kan lezen of wanneer je bepaalde gegevens niet zichtbaar wil hebben voor anderen kun je deze instellingen aanpassen.

Voordat je ze kan aanpassen moet je eerst inloggen op Facebook. Daarna ga je naar je Privacy Settings zodat je kan aangeven wie jou kan benaderen, wie jouw berichten kan lezen, wie jouw inhoud kan zien en meer.

Ook kun je de zichtbaarheid van je persoonlijke gegevens instelling. De meeste mensen hebben deze staan op Vrienden zodat anderen en zoekmachines niet bij deze info kunnen.

Het is ook mogelijk je Facebook profiel uit Google te verwijderen. Ga wederom naar je Privacy-instellingen en klik op bewerken bij de zin “Wil je dat in de resultaten van andere zoekmachines een link naar je tijdlijn wordt weergegeven?“. Je kunt dan het vinkje weghalen zodat je profielgegevens niet in de zoekresultaten terecht komen.

Je hebt ook de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat jouw vrienden niet je gegevens delen met anderen. Verschillende apps die jouw vrienden gebruiken krijgen ook automatisch toegang tot jouw gegevens. Wil je dit voorkomen ga dan weer naar de Privacy Settings, klik op Apps, Apps die anderen gebruiken en op bewerken. Haal dan weer de vinkjes weg en sla de nieuwe wijzigingen op.

Het kan geen kwaad om nog verder in de Privacy settings van Facebook rond te neuzen om te zien of er wellicht nog meer uitgevinkt kan worden. Je weet maar nooit wie wat van jou allemaal kan inzien.

Comments are closed.