Een platdak? Ga dan voor EPDM

Een zeer populair materiaal voor de dakbekleding van daken is EPDM. Dit staat voor ethylene propylene diene monomer. Zeker voor gebouwen met een plat dak (denk aan bijvoorbeeld kantoren en fabrieken) is EPDM een zeer goede en betrouwbare keuze. Het materiaal is al meer dan 40 jaar op de markt en wordt zeer vaak ingezet. Er kleven veel voordelen aan het gebruik van dit materiaal. In dit artikel zullen we op een aantal van deze voordelen in gaan.

Geen last van UV licht, wartme en kou

EPDM bestaat uit een zeer flexibele rubber membranen. Deze zorgen ervoor dat water en andere zaken goed kunnen worden afgevoerd. Het materiaal heeft zelfs een levensduur van op zijn minst 50 jaar. Daarnaast is EPDM zeer betrouwbaar en heeft het vrijwel geen last van invloeden van buitenaf. Zo is UV licht bijvoorbeeld geen enkele probleem voor de levensduur, en mede hierdoor is het materiaal zo ontzettend lang bruikbaar. Ook kou heeft weinig invloed op de levensduur van EPDM. In bepaalde gebieden op de wereld valt er veel sneeuw, want voor een verminderde levensduur zou kunnen zorgen. Dit materiaal is tegen al deze extreme omstandigheden bestand.

EPDM is zeer flexibel in te zetten

Bij nieuwbouw projecten wordt meer en meer voor dit materiaal gekozen. In veel kantoorgebouwen in Nederland en België zijn de daken bedekt met dit materiaal. Als de dakbedekking van uw woning aan vervanging toe is, is het zeker het overwegen waard om over te stappen op EPDM. Het is een zeer onderhoudsvrij product wat u als een investering in uw woning kunt zien! Meer informatie op dakrubbercentrale.be

Comments are closed.