Een ‘online’ sloperij benaderen

Indien je zelf een sloopauto verkopen wilt kun je kijken op het internet naar sloopbedrijven. Er zijn tal van bedrijven die aan autodemontage doen. Het maakt in zo’n geval niet uit of je op zoek bent naar een bedrijf uit de omgeving of een bedrijf elders in Nederland. Veel grotere sloopbedrijven halen namelijk overal in het land sloopauto’s kosteloos op. Je hoeft dus niet zelf voor vervoer te zorgen en je krijgt bij het afgeven van je sloopauto een vrijwaringsbewijs en een vergoeding voor je sloopauto.

Vrijwaringsbewijs
Het krijgen van een vrijwaringsbewijs is belangrijk, want op deze manier kun je je verzekering stopzetten. Stuur hiervoor een kopie van het vrijwaringsbewijs naar de verzekeringsmaatschappij. De wegenbelasting wordt automatisch stopgezet. Als je een auto op de oprit hebt  staan die rijp is voor de sloophamer, dan kun je deze het best maar zo snel mogelijk naar de sloop brengen. Dit scheelt aanzienlijk wat geld als je je auto niet hebt geschorst, want een auto nutteloos op de oprit laten staan is niet bepaald verstandig.

Bedenk bij het verkopen van een oude auto altijd wat je mogelijkheden zijn. Kijk eventueel bij meerdere sloperijen, want de ene sloperij is de andere niet. Dit wil zeggen dat je bij de ene sloperij mogelijk een hogere vergoeding kan krijgen. Door te vergelijken en kritisch te kijken naar welke sloperijen er zijn en welke mogelijkheden je hebt, kun je mogelijk veel meer geld krijgen voor je sloopauto. Dat is vanzelfsprekend altijd mooi meegenomen en scheelt mogelijk geld.

Comments are closed.