Derumat

 

Winkelier veroordeelt tot het betalen van letselgeld, omdat die geen deurmat bij de ingang van zijn winkel geplaatst had.

 

Veroordeling

 

De winkelier werd veroordeelt, omdat die volgens de rechtbank een gevaarlijke situatie had gecreëerd, door het niet plaatsen van een deurmat.  Een vrouw had haar arm gebroken, omdat ze in de winkel was uitgegleden, wat werd veroorzaakt door nattigheid in de winkel. Het regende de hele dag waardoor de vloer van de winkel nat was geworden en de schoenen van de vrouw waren ook nat, dus voel ze toen ze op de gladde vloer stapte. Volgens de rechtbank had dit allemaal voorkomen kunnen worden, als de winkelier een deurmat bij de ingang geplaatst had. De rechtbank veroordeelde de winkelier, dan ook tot het betalen van letsel geld.

 

Nu staat er wel deurmatten

 

Nu ligt er bij de ingang van de winkel niet 1 deurmat, maar 4 deurmatten. Twee van de deurmatten, dat buiten liggen zijn rubbermatten, dat heel goed vocht tot zich kan nemen. Binnen liggen er ook 2 deurmatten bij de ingang, deze zijn  spaghettimatten, dat ook heel goed vocht opnemen. Op deze manier wil de winkelier voorkomen, dat er weer zo een soortgelijke ongeluk plaats vind. Ook worden klanten gewaarschuwd met een gele bord, dat het nat kan zijn, wanneer het regent.

Comments are closed.