De waarde van je huis laten stijgen

Mensen zien graag de waarde van hun huis stijgen. Het was namelijk een grote investering, het kan geen kwaad als deze ook wat oplevert. Vaak kun je het lot wel in eigen handen nemen. Veel mensen verbouwen graag iets waardoor de waarde stijgt. Je kunt bijvoorbeeld een zwembad aanleggen om de waarde te doen stijgen, maar ook een rieten dak op het huis zorgt voor extra waarde. Hoewel het er prachtig uit ziet is het niet alleen meer voor de sier.

Vroeger stelde een rieten dak niet zo veel voor. Veel huizen waren vroeger uitgerust met een rieten dak. Het was toen nog een flink gevaarlijkere vorm voor dakbedekking, maar wel de goedkoopste vorm van dakbedekking. Maar tegenwoordig zijn de rietendaken net zo veilig als de dakpannen daken en isoleren ze ook nog eens beter. Door binnen constructie is een rieten dak net zo veilig als een pannen dak. Daarom is de verzekering voor een rieten dak ook net zo duur als voor een dak met een pannen dak.

De aanleg van een rieten dak is een grote operatie. Hiervoor moet je ook een rietdekkersbedrijf inzetten, anders zal het je ook niet lukken. Elke rietdekker is weer anders en het is daarom belangrijk van te voren goed voor te bereiden. Je wilt namelijk wel weten wat je wilt en ook een rietdekker uitkiezen die het beste bij jou huis past.

Een rieten dak is een grote investering, maar ook de onderhoud zal nog voor veel kosten zorgen. De onderhoud van een rieten dak kan niet verwaarloost worden. Door preventief onderhouden kun je namelijk de levensduur van je rieten dak met jaren laten toenemen. Een huis in de schaduw is niet goed voor de levensduur van het dak. Ook de soort riet heeft invloed op de levensduur van het rieten dak. Goede kwaliteit riet kan makkelijk 35 jaar meegaan, slechter riet en je kunt het dak alweer vervangen na twintig jaar.

Comments are closed.