De perfecte tuin

Wij als non-tuinarchitect vinden het vaak lastig om onze tuin echt goed in te delen. Vaak wanneer we een grote tuin hebben is het lastig om deze echt goed in te delen. Er zijn natuurlijk wel bepaalde wensen die we hebben voor in onze tuin, maar helemaal met een groot gezin lopen deze wensen enorm uiteen. U wilt misschien het liefst een rustige zithoek en uw kinderen willen heel graag een zwembad. Hoe ontwerp je dit dan? De rustige zithoek kan het beste niet bij het zwembad, anders kan je niet rustig zitten. Maar er moet wel een bepaald zitgedeelte zitten bij het zwembad, anders kan je na het zwemmen niet lekker zitten. Kortom het is altijd een heel karwei om hier wat van te maken en een tuinarchitect inhuren kost vaak ook zoveel geld.

Hier wat tips om de inrichting van uw tuin makkelijker te maken. Ten eerste is het belangrijk dat u duidelijk krijgt welke wensen u heeft en in welke stijl u uw tuin wilt. Wanneer deze twee dingen duidelijk zijn kunt u kijken hoeveel ruimte u voor deze onderdelen heeft. Een zwembad kost veel ruimte, dus daar moet u wel rekening mee houden. Daarnaast moet u rekening houden met praktische zaken. U wilt niet uw zwembad op een plek waar het snel beschadigd kan raken, dan heeft het zwembad meteen een zwembadreparatie nodig. Ook uw zithoek moet wel in een hoek zitten waar u bijvoorbeeld veel zon heeft.

Daarnaast is het ‘key’ dat u de eenheid opzoekt in uw tuin. Passen de verschillende onderdelen van uw tuin werkelijk bij elkaar? Dit kunt u al realiseren door kleine aanpassingen. Zo kunt u bijvoorbeeld de zwembadliner van het zwembad in een mooi patroon doen die bij uw huis past.

Eenheid is belangrijk in uw tuin, dat kunt u doortrekken in alle onderdelen, zelfs het zwembad.

Comments are closed.