Dakwerken met EPDM dakisolatie

Als isolator, dakbedekking en respirator in verfmilieus is EPDM een materiaal dat zeer divers is. Dit type rubber, dat zorgt voor een langdurig veilige bedekking van je dak. Er zijn veel enorme voordelen van dit type rubber en daar kun je eenvoudig van profiteren. Hoe dan ook is EPDM heel verantwoord en geeft het veel stabiliteit en veiligheid. Het is zeer goed geschikt voor ieder plat dak. Op het gebied van het milieu is EPDM een geweldige keuze. Dit materiaal is namelijk zeer goed voor het milieu. Het belast de natuur nauwelijks en het is ecologisch een verantwoorde keuze om dit type rubber op je dak te (laten) leggen.

EPDM zorgt voor een goede isolatie

EPDM is permanent elastisch en gaat erg lang mee. Het is een geweldige isolator die er voor zorgt dat alles onder je dak droog blijft, terwijl het er ook goed warm kan blijven. Hierbij komt het materiaal rot bestendig is en de atmosferische invloeden (zoals zure regen) net als veel logen, zouten en zuren kan weerstaan. Jij kunt zelf EPDM op je platte dak leggen, zodat het goed, stabiel en veilig is voor de mensen die er onder wonen. Dit hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Beter is nog om EPDM dakwerken uit te laten voeren door een specialist.

Jarenlang plezier van een EPDM dak

Een dak met EPDM gaat jaren mee, zo is ook al ervaren in het Midden-Oosten, Amerika en natuurlijk door heel Europa. Al sinds de jaren zestig wordt dakrubber steeds meer toegepast. Voor het zelf leggen van het dak heb je wel een speciale PU lijm nodig. Deze monteert de rubberen platen aan elkaar vast, zodat het dak ook daadwerkelijk waterdicht is en de ruimte eronder goed geïsoleerd is. Zonder twijfel is EPDM een verstandige keuze voor iedereen met een plat dak.

Comments are closed.