Creëer sfeer in de badkamer

Helaas zie je in heel veel badkamers vooral een praktische ruimte zonder sfeer. Strak en schoon, dat wel maar stijl en sfeer ontbreekt vaak. Toch is het creëren van sfeer in de badkamer heel eenvoudig. Bijvoorbeeld met een natuurlijke stijl waarbij je gebruikt maakt van hout, planten en rieten manden. Door natuurlijke tinten als basiskleuren te gebruiken zorg je al direct voor een natuurlijke sfeer. Zo maak je van een gewone badkamer een badkamer waarin je helemaal tot rust komt.

Groen gebruiken

Hou je van planten in huis? Denk er dan eens over om planten te gebruiken in de badkamer. Planten zorgen voor een fris klimaat en zijn prima in de badkamer te gebruiken hoewel je er wel goed over na moet denken welke planten je gebruikt. Planten die geschikt zijn voor de badkamer zijn planten die houden van schaduw en die tegen een vochtige en warme omgeving kunnen. Ook moeten ze niet al te groot worden, de badkamer is immers vaak niet erg ruim.

Badkamer accessoires

Badkamer accessoires die je kunt gebruiken om sfeer te creëren in de badkamer zijn bijvoorbeeld pompflesjes van beton of eikenhouten kastjes. Ook wasmanden en opbergmanden zijn verkrijgbaar in natuurlijke materialen zoals rieten wasmanden of opbergmanden.

Muren schilderen

Kalkverf op de muren zorgt ervoor dat de ruimte er direct heel anders uitziet. Wil je tegels dan kunnen betontegels ook een goede optie zijn, zeker als je dit combineert met grote houten balken bijvoorbeeld. Door houten planken te gebruiken of een houten laddertje als handdoek rek kun je ervoor zorgen dat de natuurlijk materialen terugkomen in je badkamer zonder in te leveren op comfort.

Comments are closed.