Bedrijven en internet

Alles gaat online in deze tijden van kleding tot aan eten en elektrische apparaten. De technologie ontwikkelt zich steeds meer en je hebt nu ook op steeds meer plekken verbinding met internet en daar komt nog bovenop dat steeds meer apparaten ook de optie hebben om WiFi te ontvangen. Het wordt ook een belangrijk onderdeel bij het boeken van een hotel in het buitenland of gewoon een vakantie in het buitenland. Er moet ergens in de buurt Wi-Fi zijn om op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurd.

Het is dan ook niet zo gek dat veel bedrijven een wifi netwerk aanleg willen om klanten te trekken. Veel hotels en appartementen hebben deze optie dan ook al vermeld op de website en vaak kan je hier ook gebruik van maken tegen een betaling. De prijzen verschillen een beetje per land en ook locatie. Maar het kan ook zijn dat het alleen betaald is in de kamer maar dat het in de lobby en het restaurant niet betaald is om de klanten daar te houden en ze te verplichten wel een drankje te bestellen zolang ze hier te zitten. Dat is dan toch weer omzet.

Maar niet alleen wordt er internet geïnstalleerd voor de klanten ook andere soort bedrijven kunnen niet meer zonder internet. Alles wordt ondertussen via het internet geregeld en er worden geen brieven meer gestuurd maar er wordt gemaild.

Voor het aanleggen van een nieuw netwerk wordt door sommige bedrijven gebruik gemaakt van WiFi Site Survey en dat is onder andere een overzichtelijke plattegrond die laat zien hoe het bereik zal zijn en waar je het beste internet hebt en welke gebieden in het pand geen internet zullen hebben. Ook geeft het een indicatie van hoe de kosten zullen worden zodra het plan wordt uitgevoerd.

Zoals je kunt lezen wordt internet steeds belangrijker en niet alleen bij jongeren. Ook bedrijven kunnen niet meer zonder om goed te functioneren en up-to-date te blijven.

Comments are closed.