Automatisering in fabrieken

Steeds meer bedrijven gaan over tot automatisering en dit ten koste van de werknemers. Zo zijn er in mijn omgeving de laatste tijden veel ontslagen ontvallen, terwijl zij jarenlang in vaste dienst waren van de onderneming waar zij te werk waren. Dit komt omdat de menselijke hand als niet vertrouwelijk gezien wordt, en de machine daarentegen wel zeer nauwkeurig werkt. Om deze reden kiezen onderneming vaak er voor om te investeren in machines (zoals de CNC lathe), en ontslaan ze hiervoor werknemers.

Werkgevers willen natuurlijk waar voor hun geld, en een machine werkt over het algemeen gewoon vele malen sneller als een mens. Een mens kan namelijk een slechte dag hebben, waardoor hij minder produceert op een gewerkte dag. Een machine heeft daartegenover nooit een slechte dag, en werkt elke dag gewoon voor de 100 procent. Om deze reden zie je steeds meer ondernemers investeren in een machine, en dit ten koste van de werkgever. Het is natuurlijk zeer spijtig voor de werknemer, maar je kan de werkgever geen ongelijk geven gezien het feit dat deze gewoon zijn gelijk heeft. Als ondernemer wil je natuurlijk het maximale aan winst behalen, en dit doe je door middel van veel en snel produceren.

Wil ook jij gaan investeren in een machine zoals de metal lathe, en ben jij benieuwd wat hier de kosten van zijn? Vraag dan een gratis offerte aan bij de specialist op dit gebied!

Comments are closed.