Aantal vakantiegangers neemt weer toe!

Het gaat weer goed met de Nederlandse economie en dat zie je de laatste tijd terug in allerlei cijfers. Zo nemen de laatste kwartalen de bestedingen in Nederland weer toe nadat dit jaren achter elkaar was afgenomen. Tevens zie je dat langzaam aan de werkloosheid in Nederland ook weer aan het afnemen is . Als klap op de vuurpijl kwam recentelijk naar buiten dat het aantal Nederlanders met vakantieplannen ook weer is toegenomen nadat dit jaren achtereen in een neerwaartse spiraal had gezeten.  Dit wordt door economen vaak toch wel als het ultieme voorbeeld gezien van een groeiende economie. Vakanties kosten namelijk beste veel geld en als mensen geen vertrouwen hebben in de economie houden ze dit geld liever nog even in de zak.

In totaal zijn bijna 11 miljoen Nederlanders van plan om deze zomer (weer) is lekker op vakantie te gaan. In totaal is dit bijna twee procent meer dan vorig jaar, dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van NBTC-Nipo Research. Van de bijna 11 miljoen Nederlanders met vakantieplannen wil zo’n 7,5 miljoen mensen naar het buitenland. Het favoriete vakantieland van de Nederlander blijft toch wel Frankrijk op korte afstand gevolgd door Spanje.

De Nederlander blijkt toch ook wel iemand te zijn die van plannen houdt want ongeveer 60 procent van de Nederlands boekt zijn zomervakantie al voor begin april. Het overige deel gaat hoogstwaarschijnlijk opzoek naar bijvoorbeeld een leuke lastminute in spanje.  Mocht jij nu nog opzoek willen gaan naar een leuke lastminute vakantie dan is het aan te raden om is naar de website lastminutespanje.nl te gaan.  Hier kun je namelijk van alles lezen over vakantiebestemmingen in Spanje, op deze manier kun je heerlijk inspiratie opdoen. Tevens worden op deze website al de beste aanbiedingen voor u geselecteerd en weergeven. Twijfel dus niet langer en doe inspiratie op!

Comments are closed.